Banken stöttar drabbade i Ukraina

Banken stöttar drabbade i Ukraina

Sparbanken Skåne med ägarstiftelser donerar en miljon kronor till UNHCR för att stötta människor som drabbats av kriget i Ukraina.

Ingen kan göra allt, men alla kan vi göra något, säger bankens VD Rasmus Roos. Våra tankar går just nu till de som drabbas av den stora konflikten i Ukraina. UNHCR, som är Förenta nationernas flyktingkommissariat, är på plats och gör dagligen livsavgörande insatser för att hjälpa barn och familjer när de tvingas fly för sina liv. UNHCR uppskattar att 12 miljoner människor i Ukraina och 4 miljoner på flykt från Ukraina kommer att behöva skydd och nödhjälp under de kommande månaderna.

Organisationen bidrar med mat, vatten, tak över huvudet, sovsäckar och kläder.

– Det är med stor sorg vi ser på krisen i Ukraina. Vår donation handlar om att tillsammans med många andra vara med och försöka mildra lidandet. Våra tankar är hos de som drabbas, säger Sparbanken Skånes VD Rasmus Roos.

Framöver kommer banken också att stötta lokala initiativ här i Skåne för att hjälpa flyktingarna.

Om du som privatperson också vill bidra så är det förberett för detta i Swish-appen där du enkelt kan stödja någon av de stora hjälporganisationerna.