Sjung och dansa med Sparbanken Skåne

Sjung och dansa med Sparbanken Skåne

En musikturné där musiker underhåller på särskilda boenden i Skåne.

Sjung och dansa med Sparbanken Skåne är en musikturné där musikerna Danne Stråhed, Per-Ola Sandberg , Helen Persson och Glenn Wish underhåller på särskilda boenden i Skåne genom musiken. Bakom satsningen står Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta. Under våren blir särskilda boenden i Eslöv, Hörby, Höör, Kävlinge, Lund, Simrishamn, Sjöbo, Staffanstorp, Svalöv, Tomelilla, och Ystad erbjudna en musikstund med sång och dans kostnadsfritt. Varje boende får besök av någon av musikerna som bjuder upp till både sång och dans under en musiktimme.

– Vi gör satsningen för att sprida glädje i en grupp som inte alltid har musikunderhållning lättillgänglig i vardagen. Intresset har varit jättestort, säger Maria Wallinius, Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta.

Spelningarna har pågått sen i höstas och många boenden har nappat på inbjudan. Totalt handlar det om ungefär 3000 personer på boende runt om i Skåne som får ta del av musikstunden. Ibland har också anhöriga till de boende fått vara med.

– Så här långt har vi fått fin respons och de boende verkar jättenöjda. Levande musik ger mycket energi, personal och boende får en härlig stund tillsammans, berättar Maria Wallinius.