$articleHeading

Lennart Haglunds Stipendium 2016 till Storkprojektet

Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta instiftade i samband med sitt 15-årsjubileum förra året ett nytt stipendium på 100 000 kronor – Lennart Haglunds Stipendium. Årets mottagare, Storkprojektet, tog emot stipendiet i samband med stiftelsens årsstämma den 4 april 2016.

Stipendiet har instiftats för att hedra styrelseordförande Lennart Haglunds unika gärning inom den skånska bankvärlden under 50 års tid. Det ska delas ut årligen till en förening eller en person som gjort en betydande insats för den lokala samhällsutvecklingen inom stiftelsens verksamhetsområde.

Årets stipendium tilldelas Storkprojektet för sin mångåriga verksamhet med syfte att få tillbaka vår skånska symbol, storken. Med stora ideella insatser verkar Storkprojektet för att skapa förutsättningar för en livskraftig, flyttande stam av vit stork i Skåne. Flertalet storkhägn runt om i vårt landskap ger allmänheten tillfälle att beundra denna vackra skånska fågel, samtidigt som stammen får chans att växa sig stark. Storkprojektet är på alla sätt ett framgångsrikt, skånskt naturprojekt.

Mer information

Stipendiet har instiftats för att hedra styrelseordförande Lennart Haglunds unika gärning inom den skånska bankvärlden under 50 års tid.